2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Nepageidaujami svečiai

Atėjus gražiems ir šiltiems orams, padažnėjo mano ir Niufo ilgalaikiai pasivaikščiojimai pievose, parkeliuose, miškeliuose ir pan.  :) Džiaugsmas neišpasakytas, laisvo laiko praleidimas puikus, sportuojam abu laimingi, išsišiepę, išsivėpę ir vargo nematom :) Tik vat, maža problemėlė... jau kelinta diena parsinešame į namus visai nereikalingų "draugų". Šiandien ypatingai didelę, lėtą ir labai gudrią erkę...

Nors manasis gudrutis ir skiepytas, bet jų įkandimas gali labai brangiai kainuoti sveikatos prasme... Antkaklio nuo erkių saviškiui dėti negaliu, nes griūna ant žemės ir plešiasi jį nuo kaklo. Plius, jis turi labai specifinį kvapą, nuo kurio augintiniai netgi gali sunegaluoti. Galėtumėte pasakyti - įpras, bet aš nelinkusi versti daryti to, ko nenori, net jeigu tai kalbama apie gyvūną :)   

Ir dar kas labai sudėtinga, šiomis šiltomis dienomis yra tai, kad maniškis nueina kokį kilometrą ir jau dūsauja išsivėpęs... Matai, pavargo ir ištroško! Stovi prie kojų, cypia, žiūri į mane gailiom akim su ta mintimi "panešk"... Na, ir ką jūs manot? Nešu :), o tas, kaip ponulis, liežuvį išmetęs sau gudriai įsitaiso ant rankų. Dabar išeinant į lauką visad pasiimu buteliuką vandens, kai tik matau, kad jau liežuvis iki žemės, duodu atsigerti :) Nerealiai smagu, kad per kelias dienas mano augintinis išmoko gerti iš buteliuko :), o dauguma sako, kad mopsą ką nors išmokyti - prilygsta žygdarbiui. Netiesa!!!

Taigi, patarimas visiems, kurie turi gyvūną, su kuriuo dažnai, ypač šiuo šiltu metu, būna lauke! Jeigu už lango plieskia stipri saulutė, o jūs planuojate ilgai pasibūti gamtoje, nepamirškite vandens! Jūsų augintinis jums bus be galo dėkingas, kad rūpinatės jo gera savijauta ir sveikata :) Ir būtinai sugrįžę iš lauko, atidžiai apžiūrėkite savo keturkojį, o dar geriau, jeigu kaskart jį išpraustumėte, tuomet visi nepageidaujami "draugai" lenda lauk. Prausimas augintiniui dviguba nauda: džiaugsmas ir atgaiva karštomis dienomis bei greitesnis būdas išprašyti iš "svečių tuos, kurie yra nepageidaujami" ;)

P. s. Visuomet rūpinkitės savo gyvūnu taip, kaip norėtumėte, kad jumis rūpintųsi mylimas žmogus :)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą