2015 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Nebijokite ištiesti pagalbos ranką ;)

Žinote, kas labiausiai kankina tuos, kurie turi „didelę“ ir jautrią širdį? Ogi tas vidinis jausmas – sąžinės balsas, kad negali padėti VISIEMS, kuriems šiuo metu reikia tavo pagalbos...

Jau kelias dienas mūsų namuose laksto ne vienas, o du nuostabūs mopsai. Ir dabar Niufas turi draugę, vardu Dafnė. Pirma jų pažintis nebuvo tokia jau miela: Niufas iš proto ėjo pamatęs naują gyvybę, juk pats ketverius metus gyveno vienas kaip karalius. Tiesa, tas ėjimas iš proto nebuvo blogas, veikiau, noras bendrauti, bučiuotis, uostinėtis ir panašiai. Juk jis patinas J. Tik blogybė tame, kad Dafnė mūsų namuose atsirado ne ką tik gimusi, ne iš ją mylėjusios šeimos ar normalaus veislyno, todėl buvo baikšti, stresuojanti ir visiškai nevalgi. Ji likimo nuskriausta ir ačiū Všį Dogspotas organizacijai, kad sugebėjo ją atimti iš daugyklos, kuri Dafnei buvo tikras pragaras. Džiaugiuosi, kad ji buvo patikėta mūsų globai, nes tai didelė patirtis visai mūsų šeimai.

Trumpai apie mūsų „naujokę“

Dafnė panašaus amžiaus, kaip ir Niufas – galbūt 3-4 metų. Jos charakteris – auksinis: tyli, rami, daug miega. Ji lengva kaip pūkelis, sveria vos 6 kilogramus, kai normalaus mopso svoris turėtų būti bent 8 kilogramai. Iš jos telikę tik didelės akys, skūra ir kaulai. Ji daugykloje buvo tiesiog mopsė, neturėdama jokio vardo. Buvo mušama, badu marinta, laikoma baisiomis sąlygomis, kažkokiame šaltame ir tamsiame garaže... Tikiuosi, kad tiems bjaurybėms (kitaip jų pavadinti negalėčiau) nudžiūs kada nors rankos. Juk lazda gyvenime turi du galus.

Atėmusi organizacija ją parsivežė visą nusilpusią, vos stovinčią ant kojų. Ji bijodavo staigesnių judesių, pakelto balso tono. Patikrinus veterinarijos klinikoje paaiškėjo, kad ši gražuolė turi stiprią anemiją (mažakraujystę), būtų naivu tikėti, kad galėjo būti kitaip. Juk buvo laikoma tragiškomis sąlygomis... Dantukai supuvę, keli klebantys (stiprus dantenų uždegimas, kuris sukelia stiprų skausmą valgant). Jau nekalbu apie kvapą, kuris sklinda iš jos burnos, užaugusius nagus, nevalytas raukšles, apleistas jos ausis... Greitu metu, kai priaugs bent šiek tiek svorio, mažylei bus atlikta dantų operacija, kad nejaustų diskomforto ir galėtų pilnavertiškai gyventi.

Šiandien penkta diena, kai ši mažoji gyvena mūsų namuose. Dvi dienas bandėme susitarti dėl valgymo ir vandens gėrimo, pagaliau pavyko :)! Pati ateina prie maisto indelio ir bando savo jėgomis kabinti maistuką. Ji dabar drąsesnė, pakalbina net Niufą. Rado kelias mėgstamas vietas namuose, kur saldžiai gali miegoti. Po truputį ji pradeda suprasti, kad čia smurto nebus... Ji gali jaustis saugiai. Kai tik įžengiame į namus, atbėga mūsų pasitikti vizgindama savo gražią uodegytę. Nors su Niufu dar nemiega vienoje vietoje, bet kiekvieną dieną jų tarpusavio ryšys vis tampa artimesnis. Maniškiam Karaliui tiesiog reikia įprasti, kad dabar namuose gyvena ir Karalienė :).

Kiekvieną rytą tenka keltis pusvalandžiu anksčiau nei įprastai, nes pavedžioti dviejų skirtingų svorio kategorijų mopsėnus – pakankamai nelengvas darbas :). Bet man puikiai sekasi! Suradau savo techniką, kuri padeda puikiai susitvarkyti. Žinojimas, kad gali padėti, suteikti namų kampelį, glosto širdį ir skatina jaustis geriau. Juk tik meilė, dėmesys gali padėti atsigauti tokiems nuskriaustiems, kaip ji. Labai noriu, kad ši mopsytė vėl pasitikėtų žmogumi ir mylėtų savo gyvenimą, nes laikau ją savo šeimos nariu, kuris mums šiuo metu atneša tik pačius geriausius jausmus.

Tokių, kaip Dafnė – pilna mūsų šalis. Ir labai gaila, kad iki šiol mūsų supuvę įstatymai leidžia visokiems išsigimėliams, kurie save vadina veisėjais, skriausti ir kankinti tuos, kurie šiame gyvenime yra silpni ir negali pakovoti už save. Bet reikia tikėti, kad tokių atvejų sulig kiekviena diena bus vis mažiau, nes mūsų šalyje juk gyvena ir gerų, gyvūnus mylinčių žmonių, kurie visada yra pasirengę padėti! ;)

Su gražiausiais linkėjimais, Niufas ir Dafnė ;)!!!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą